ODRŽAN TREĆI FESTIVAL OJKAVICE I NARODNOG KOLA

 

Treći Festival ojkavice i narodnog kola održan 13.07.2013. godine u Blizni Donjoj, a u organizaciji KUU „Andrija Matijaš – Pauk“, bio je istinska smotra izvorne pisme (ojkavice u prvom redu) i narodnog kola zagorskog dijela općine Marina i cijele zagore. Na Festivalu je, pored naše Udruge sudjelovalo pet KUD-ova, i to redom: KUD „Bedem“ iz Grebaštice, KUD „Kamen Bukovice“ iz Popovića, KUD „Srce Zagore“ iz Unešića, KUD „Ban“ iz Neorića te KUD „Labišnica“ iz Seget Vranjice. Svaki za sebe, ovi su KUD-ovi svojim načinom, stilom pjevanja i igranja narodnog kola obogatili ovaj Festival.

Osim KUD-ova, spomenimo i petnaestak pjevačkih skupina zagore, od kojih posebno treba spomenuti skupinu „Baka i unuke“ iz Kladnjica. Ime ove skupine nam kazuje da su na festivalu učestvovale osobe od deset do osamdeset godina, izuzetnog glasa i uvježbanosti, što nas posebno raduje. Sadržaj Festivala obogatili su i izvanrednim nastupom trojica diplara na mišini.

Brojnost izvođača, sadržaj kojeg su izveli te velika posjećenost, daju nam zadovoljstvo i uvjerenje da je to ono što zagori treba, a uz male tehničke ispravke, uvjeren sam da će naredni festivali biti još bolji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Skip to content