Sredinom ožujka u našoj Općini s radom započinje Code Club Marina – škola programiranja, namijenjena školskoj djeci uzrasta 1. do 5. razreda osnovne škole.

Code Club je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Djeca, uz pomoć, volontera/edukatora prolaze kroz kurikulum pripremljenih projekata iz programiranja i izrađuju animacije, igre i web stranice. Više detalja na Code Club International i na Code Club Hrvatska.


Djeca će kroz školu naučiti osnove programiranja u programskom jeziku Scratch, programirajući jednostavne igrice koje se pokreću u web browseru. Osim toga planiramo i izradu zanimljivih projekata koristeći micro:bit računala.

Code club prima 15 djece uzrasta 1. do 5. razreda osnovne škole.
Uvjet prijave je da dijete ima vlastiti laptop kojeg će koristiti u radu kluba.  Iznimno, klub može osigurati jedan ili dva laptopa za djecu koja ih ne posjeduju.

Prijava i sudjelovanje u radu Code cluba su besplatni, ali se od djece zahtijeva da redovito pohađaju radionice jer u suprotnom zauzimaju mjesto drugoj zainteresiranoj djeci.

Radionice će se održavati u Marini, na Trgu Stjepana Radića 1, srijedom u večernjem terminu iza školske nastave u trajanju 1h:15min. Točan datum početka i sat održavanja će biti objavljen naknadno, a radionice će se održavati dok traje školska godina.

Prijave za sudjelovanje na linku: prijava za Code Club Marina  Prijave su zatvorene, jer su sva mjesta popunjena.
Za eventualna pitanja možete se javiti e-mailom na codeclub.marina@yahoo.com

 

Pin It on Pinterest

Skip to content