Konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Općine Marina održana je danas, 19.06.2017. u prostorijama Općine Marina sa početkom u 10.00 sati. Sjednicom su do izbora predsjedavajućeg iz sastava Općinskog vijeća predsjedavali predstavnici Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji gosp.Neven Čurković te voditeljica Službe za društvene djelatnosti-voditeljica ispostave Trogir gđa. Silvana Ševo.

Nakon izbora Mandatnog povjerenstva i njegova Izvješća o provedenim izborima, te sastavu Općinskog vijeća prišlo se predlaganju i izboru članova Povjerenstva za izbor i imenovanja. Oba  radna tijela Općinskog vijeća su predložena i izabrana od strane vijećnika sa liste grupe birača-nositelj Ante Mamut.

Na prijedlog vijećnika sa liste grupe birača – nositelj Ante Mamut i vijećnika iz reda SDP-a  Marina, većinom glasova  svih vijećnika za Predsjednika  Općinskog vijeća izabran je Davor Radić (lista grupe birača), a za Prvog potpredsjednika Općinskog vijeća gosp.Ante Rinčić (SDP). Oporbenom HDZ-u sukladno Statutu Općine Marina  i Poslovniku Općinskog vijeća ostavljena je mogućnost da u narednom razdoblju predlože drugog potpredsjednika Općinskog vijeća.

Predsjednik Općinskog vijeća gosp. Davor Radić te prvi potpredsjednik OV gosp. Ante Rinčić obratili su se nazočnima i pozvali sve vijećnike na konstruktivan i ozbiljan rad u narednom razdoblju. Načelnik Općine Marina gosp. Ante Mamut u svom obraćanju pozdravio je nazočne te poželio uspješan i kvalitetan rad svih vijećnika u ovom mandatu na dobrobit svih stanovnika Općine Marina.  

Pin It on Pinterest

Skip to content