OBAVIJEST

Općina Marina osnovala je Prometno redarstvo čija je svrha u okviru svoje nadležnosti, povećati protočnost i sigurnost svih sudionika u prometu, a nikako nije cilj sankcioniranje vozača.

Prometni redari će od ove sezone biti ovlašteni pisati novčane kazne za vozila u prekršaju, stoga se obavještavaju mještani općine Marina da se pridržavaju propisa, naročito:

  • Da se ne zaustavljaju i ne parkiraju vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka
  • Da poštuju obilježene pješačke prijelaze, označena parkirališna mjesta te mjesta rezervirana za parkiranje osoba s invaliditetom.

Prometni redari obavljaju poslove nadzora prometa u mirovanju, upravljaju prometom, te poduzimaju ostale mjere sukladno ovlastima propisanim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama i Prekršajnim zakonom.

Sve radnje poduzete od strane prometnih redara obavljat će se s ciljem učinkovitog rješavanja prometnih problema, a time i povećanje kvalitete života na području općine Marina.

Glavni cilj postojanja Prometnog redarstva nije kažnjavanje, već u prvom redu pomoć mještanima.

Prometno redarstvo započeti će s radom 01.svibnja 2016.g.

 

PDF: Prometno redarstvo – obavijest

Općinski načelnik

Ante Mamut

Pin It on Pinterest

Skip to content