Bliži se nova odgojno obrazovna godina.

Dječji vrtić počima s radom 01.09.2016.

Želimo dobrodošlicu roditeljima i djeci!

Želimo da se u našem vrtiću osjećate ugodno i sigurno te  vas upućujemo na nekoliko važnih informacija, kako bi prvi dani boravka djeteta u vrtiću protekli u ugodnom ozračju.

Polazak u vrtić djetetovo je prvo odvajanje od obitelji, roditelja. Istovremeno je to prvi susret s većom grupom nepoznatih vršnjaka i odraslih osoba. Kako će se dijete prilagoditi ovisi o njegovim individualnim osobinama, stupnju razvoja, kronološkoj i mentalnoj dobi, zdravstvenom stanju, obiteljskoj atmosferi u kojoj dijete živi.

Proces prilagodbe je uspostavljen kada dijete počne spontano izražavati svoje misli, osjećaje, vještine i sposobnosti.

Olakšajte mu prve dane boravka u vrtiću. Prije polaska  pričajte s djetetom o vrtiću. Kada dijete krene u vrtić, ne umanjujte poteškoće prilagodbe, budite oslonac svom djetetu, pažljivo slušajte što govori i kako se osjeća, potičite razvoj njegovog osjećaja sigurnosti i samopouzdanje. Prema mogućnosti skratite boravak u vrtiću, neka se vrijeme boravka postupno produljuje u dogovoru s odgojiteljima. Uvedite djetetu raspored dnevnih aktivnost, vrijeme dolaska u vrtić, vrijeme odlaska iz vrtića, vrijeme obroka, šetnje, priče, crtića, odlaska na spavanje.

Posvetite svoje slobodno vrijeme djetetu, budite mu oslonac i podrška.

I još nešto:

  1. Prije dolaska u vrtić napravite liječnički pregled djeteta (samo nova djeca)
  2. Ponesite papučice
  3. Ponesite rezervnu odjeću (odjeća i obuća neka bude udobna, jer dijete se u vrtiću igra)
  4. Skrenite pažnju odgojitelju na djetetove posebne prehrambene navike
  5. Skrenite pažnju odgojitelju na djetetove specifičnosti u razvoju
  6. Tražite od odgojitelja razgovor nakon vremena boravka djeteta u vrtiću, kako se ne bi oduzimalo dragocjeno vrijeme namijenjeno djeci

(Podatke o djeci svaki zaposlenik vrtića je dužan povjerljivo čuvati, prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka)

Gradite suradnički odnos s odgojiteljima, a ako je moguće neka preraste u partnerski. Imajte povjerenja. Iz povjerenja se gradi sve ostalo. Iznesite svoj stav, bilo pozitivan ili negativan. Pitajte! Svako pitanje je dobro došlo i put k boljem razumijevanju. Budite pozitivni i prenosite taj stav na svoje dijete.

Mi smo tu kako bismo pomogli vama i vašem djetetu da trenuci djetinjstva provedeni u vrtiću postanu lijepe uspomene i proteknu bezbrižno u igri i veselju.

Ugovori o korištenju usluga odaslani su u vrtiće u koje je vaše dijete upisano koje ste dužni potpisati do 15.09.2016. godine

Za sve informacije nazovite 0992122207.

 

Ravnateljica: Nora Đokić

 

Pin It on Pinterest

Skip to content