U sklopu projekta uspostave reciklažnog dvorišta za potrebe općine Marina, koji se sufinancira europskim sredstvima iz Kohezijskog fonda, danas su održane edukacije namijenjene djeci vrtićkog (DV Pčelica) i osnovnoškolskog uzrasta (PŠ Blizna Donja). Edukacije su održane i u matičnoj OŠ Ivana Duknovića za učenike razredne i predmetne nastave.
 
Edukaciju je održala Udruga za edukaciju građana (UZEG) koja za cilj ima sprječavanje nastanka otpada, odvojeno prikupljanje komunalnog otpada, kućno kompostiranje otpada i ponovna uporaba predmeta. Učenici su se upoznali s pojmom reciklažnog dvorišta, važnosti izgradnje reciklažnog dvorišta u njihovoj općini te načinima odlaganja otpada u reciklažnom dvorištu. U ugodnom razgovoru s predavačima, učenici su samostalno tražili rješenja za odgovore na pitanja vezana uz odlaganje otpada, a posebno o reciklažnom dvorištu koje će biti uspostavljeno za područje općine Marina.
Važnost ove edukacije očituje se u probuđivanju svijesti kod djece o problemu otpada i njegovom utjecaju na okoliš te motivacijom da svatko od nas može utjecati na smanjenje otpada u kućanstvu i njegovoj pravilnoj reciklaži.
Učenicima 7. i 8. razreda podijeljeni su i promotivni materijali na temu recikliranja otpada.
 

Pin It on Pinterest

Skip to content