Dana 08.07.2012.g. u Marini su drugu godinu za redom održane Jadranske igre. U cijelosti prenosimo izvješće sa terena.

 

Na prekrasnoj lokaciji ispred marinske kule za titulu pobjednika borilo se Čak osam ekipa iz brojnih susjednih mjesta i naselja, a atmofera je podsjećala na one iz nekih davnih vremena, kada su se na prostoru Marine vodile neke druge bitke.

Marinska ekipa Vinišća koja je 2010-te godine bila finalist Jadranskih igara, ove je godine mjesto prepustila novim generacijama. Hoće li I.P.Racing Team uspjeti ponoviti uspjeh svojih prethodnika, otkriva nam Luka Matiješ, kapetan pobjedničke ekipe: – Ma idemo na pobjedu. I to vam garantiram. U Marinu smo stigli u velikom stilu – doplovili smo brodom, a njime ćemo i otploviti kao pobjednici. Slavit ćemo dugo u noć i to na jednoj od najljepših lokacija na Jadranu, u našoj Marini.

Četiri tradicionalne igre danas su Čekale Čak šezdeset i Četvoro natjecatelja, a igralo se i na kopnu i na moru. Mnogobrojnoj publici najviše je, pak, za oko zapela naša posljednja igra potezanja konopa. – Jadranske igre su super! Iznenađeni smo što ovakvu manifestaciju po prvi puta vidimo u Hrvatskoj, a iduće godine okupiti ćemo i mi ekipu te se prijaviti na sudjelovanje u Jadranskim igrama, otkrili su nam Bernard Gotler i Lucas Mayer, dvojica prijatelja iz Njemačke koji su po prvi puta u posjetu našoj zemlji.

Lino Jadranske igre junior također su privukle pažnju znatiželjnika, mještana, prolaznika i turista. Za pobjedu su se tako borile Četiri ekipe : Dalmatinci, Dvi ijade, Blizna i Redikule, svi redom mališani iz Marine. Najviše sreće i spretnosti pokazali su dečki iz ekipe Redikule koji su kući ponijeli i slatke Lino pakete generalnog sponzora Podravke.

Jadranske igre napunile su Marinu, paralizirale promet, oduševili turiste i razveselili mještane. Zaista odlični razlozi da budete sa nama i danas, nekoliko kilometara dalje, u jednom od sedam kaštela – Kaštel Sućurcu, s početkom u 19 i 30 h. Vidimo se na Jadranskim!

MARINA, KVALIFIKACIJE REGIJE 3, KONAČNI POREDAK:

1.P.RACING TEAM, VRSINE, 37 BODOVA

2.PRALIšĆE UNITED, MARINA, 36 BODOVA

3.DVD MARINA, MARINA, 34 BODA

4.VRSINE, VRSINE, 25 BODOVA

5.BLIZNA, MARINA, 25 BODOVA

6.DOGRADE, MARINA, 20 BODOVA

7.MUDRACI, MARINA, 18 BODOVA

8.PIRATI, MARINA, 14 BODOVA

Pin It on Pinterest

Skip to content