Dana 26.listopada 2015 u 12 sati u MARINI ,zgrada Općine Marina,Ante Rudana 47,.održat će se radionica za ostvarivanje potpora mladim poljoprivrednicima u organizaciji JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije u suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Savjetodavnom službom – podružnica SDŽ i lokalnim akcijskim grupama na području Splitsko – dalmatinske županije (LAG Adrion, LAG Brač, LAG Cetinska krajina, LAG Kamen i more, LAG Škoji i LAG Zagora)

Naime u okviru mjere M06 «Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. raspisan je natječaj iz podmjere6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“.

Ovaj natječaj je namijenjen mladim poljoprivrednicima (18-40 godina) koji tek planiraju preuzeti poljoprivredno gospodarstvo ili nisu u statusu nositelja poljoprivrednog gospodarstva duže od 18 mjeseci.

Potpora se dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava za provođenje prihvatljivih aktivnosti navedenih u poslovnom planu i iznosi 50.000€ po korisniku (iznos u 100% iznosu isplaćuje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju).

Prihvatljiva ulaganja odnose se na gotovo sve oblike poljoprivredne aktivnosti:
– kupnju domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala
– kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskihobjekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade
– kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta
– kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme
– podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada
– uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje
– građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda
– stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade.

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko – dalmatinske županije u suradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Savjetodavnom službom – podružnica SDŽ i lokalnim akcijskim grupama na području Splitsko – dalmatinske županije (LAG Adrion, LAG Brač, LAG Cetinska krajina, LAG Kamen i more, LAG Škoji i LAG Zagora) organizira edukativne radionice na kojima će biti predstavljen otvoreni natječaj

Prilikom prezentacije otvorenog natječaj za podmjeru 6.1 prikazat ćemo propisani izgled i obvezne elemente poslovnog plana, dok će korisnicima koji se odluče poslati prijavu na natječaj  biti osiguran dodatan termin za pomoć pri izradi poslovnog plana.

Pin It on Pinterest